Thursday, February 11, 2010

Day 365 !!!

Gecen sene bugun, yani 12 Subat'ta , Beyza mantar kurabiye yapip o zamanlar 6-7 aylik olan MT'de ablasina bakarken cektigim bir fotografi post etmeyle baslamisti bu blogun hikayesi.. Zaman icerisinde bircok arkadas edindim, yeni yeni bloglar, anneler ve cocuklarini tanidim.
Bugun aslinda amacim guzel fotograflar koymakti buraya ama geceyi hastanede gecirmek zorunda kaldik. MT agzinin icini kesti ve 3-4 saat gecmesine ragmen kanamasi durmayinca belki dikis atilmasi gerektir diyerek acile goturduk. Amerika'dakiler bilirler, acilde hicbirsey acil yurumez hayati bir tehlikeniz yoksa..3 saatlik bir bekleyisten sonra dr yi gorduk sonunda. Dr MTnin agzina lokal anestezik surelim boylece orasi uyusunca yaraya daha kolay bakabiliriz ve anestezik damarlari da sikistiracagindan kanamasini da azaltir/durdurur dedi. Agzina discilerde surdukleri jelden surdu ve ben birazdan gelir bakarim diyerek cikti. 2-3 dk sonra MTnin nefes alip vermesi zorlasmaya ve garip bir sekilde oksurmeye basladi, hemen hemsireyi cagirdim, hemsire geldi oda kosarak gidip doktoru cagirdi. MT ilaca karsi alerjik reaksiyon gostermis.. Odanin ici birden doktor doldu, hemen adrenalin vurdular, ustunu cikarip monitore bagladilar, sonrasinda da nefes borusunu acmak icin ilacli bir duman tuttular agzina. Cok sukur duzeldi ama bizi de cok korkuttu. Gece cikmamiza izin vermediler, ailecek geceyi hastanede gecirdik. 2 gun daha ilac kullandik tekrar bir reaksiyon gosterme ihtimaline karsi ama cok sukur iyi simdi.
Bu bana iyi bir 1. yil kutlamasi oldu.. Zaten blogu sifreli yapma istegim vardi bir suredir, bunu da kendime bir isaret olarak gordum ve uyguladim. Artik hergun yuzlerce kisi giremeyecek ama ben en azindan kim girip bakiyor bilecegim...
Iste blogumun 1. yil kutlama hikayesi boyle, umarim 2. yil kutlamasi daha eglenceli birsey olur...
Sevgilerimle,
Sifreli blog sahibesi.

6 comments:

  1. Cok gecmis olsun Esra'cim .Insaallah daha iyidir MT.
    Sevgiler.

    ReplyDelete
  2. Esra,okurken tuylerim diken diken oldu,gozlerim doldu,cok ama cok gecmis olsun!nasi uzuldum anlatamam! Vermissinizdir muhakkak ama sadaka unutmayin insaallah!

    Arzu

    ReplyDelete
  3. Esracım çok geçmiş olsun; bir anne için en zor şey çocuğuna herhangi bir zarar gelmesidir herhalde, insan kendini çok çaresiz hissediyor. Allah(c.c) daha kötülerinden korusun.MT ye geçmiş olsun öpücüğü gönderiyoruz.

    ReplyDelete
  4. çok üzüldüğümü nasıl ifade edebileceğimi bilemedim. MT ya karşı farklı bir sevgim var benim. okurken o anı yaşadım gibi hissettim. gözlerim doldu.. çok üzüldüm..:(
    inşallah iyidir adamım.. güzel ,mutlu haber ve fotoğrafları görürüz en yakın zamanda..
    (bunu yazarken annem geldi ne oldu diye.. gerçekten çok endişelendim:( )
    öpüyorum adamımı hemde totosundan!

    ReplyDelete
  5. ARO arkadaslar, Rabbim kimseyi cocuguyla imtihan etmesin insallah..
    sumeyye istek uzerine totosundan opuldu MT:)

    ReplyDelete