Thursday, September 22, 2011

Nefes

Su anda evde tam bir sessizlik hakim, sadece klavyemin tuslarindan cikan ses, melodi gibi.. Belki cok acimasizca gelecek kimilerine ama bazen butun gun bu ani bekliyorum. Bu an sadece bir kez, bazen de bugun oldugu gibi cok nadir de olsa iki kez oluyor..

20110914-000_0186

Gunun ozeti su sekilde; sabah 7.30'a dogru kalkiyorum, Beyza'nin ve Talha'nin okula goturecekleri yemeklerini hazirliyorum. Beyza'nin bir de ara ogunu var, yani ona iki paket hazirlaniyor, birine hafif birseyler, meyve, kraker, yogurt, salata tarzi, digerine ise ogle yemegi; kimi zaman bir sandvic, kimi zaman cok akip dokulmeyecek yemeklerle beraber icecegi ve ufak bir tatli ya da meyvesiyle beraber. Sonra kahvaltiyi hazirliyorum ve Beyzayi kaldiriyorum. Onu giydirip kahvaltisini veriyorum onune, butun bunlar olurken kosuyorum resmen :) En son Talha'yi kaldiriyorum. Sonra onlar kahvaltilarini yiyip gidiyorlar bu arada %98 MT uyanmis oluyor ve ona da kahvalti hazirliyorum ve gune baslamis oluyoruz boylece, gunduz evin ic ve di$isleriyle ugrasiyorum, arada gidip Beyza'yi aliyorum, sonra onlari disari cikariyorum, kutuphane, park, ya da baska aktivitelerle onlari yorup eve geliyoruz. Beyza'nin odevlerini yapiyor, aksam yemegini yiyip, yatak faslina geciyoruz. Kitap, dis fircalama merasimlerinden ve ozellikle Beyza'ya binbir dil dokmelerden ve bazen sinirden baska boyuta gectikten sonra en sonunda eve sessizlik hakim oluyor. Oturup soyle bir nefesleniyorum, icime cekiyorum sessizligi, hele mutfak da temizlenip toparlandiysa degmeyin keyfime ..:)


9 comments:

  1. Benimkiyle nerdeyse ayni gunluk rutinlerin:)

    ReplyDelete
  2. ben de buna ek olarak bir de girls day out yapmak istiyorum, soyle sadece birkac arkadas, mumkunse birkac saat, ve telefon yanimizda olmadan ;)

    ReplyDelete
  3. eheh. nurum ayni kosusturmalari yapip gunun sessizligini icime cekemeden cocuklara masal anlatirken agzimdan salyalar akarak bayilmis oluyorum. 'cennet annelerin ayaklari altindadir' iste bunun sirrini dun cozdum, beynimde simsekler cakti resmen: nasip olur da girersen insallah daha girisin yaninda ufka dogru alabildigine yataklar goreceksin iste hepsi dunyada yorgunluktan fenalik gecirmis annelerin uzandiklari yataklar ve analarin ayak tabanlari sana donuk:) iste ayaklar ve altlari karsi manzara cennet. durma sen de kos, uzan, uzat ayaklarini cennet bahcelerine, biteviye, oylesine, esenlikle:)....(anne domates)

    ReplyDelete
  4. arzu seninle cocuklarimizin yaslari ve cinsiyetleri de yakin o yuzdendir :)

    ReplyDelete
  5. melaykem, gel de bi sarilayim, cok ozlemisem, sensiz Amerika cekilmiyor :(

    ReplyDelete
  6. sanki ben yazdim )bide ay bugun lunchina ne koysam diyede cok dusunuyorum bide(

    ReplyDelete
  7. Günün en kıymetli saatidir o sessizlik saatleri.. paha biçilemez:)

    ReplyDelete
  8. evet lunch lar cok buyuk mesele cidden, bi onceki gunden basliyorum, yarin ne koysam ne yapsam diye..aslinda Beyzanin okulda yiyebilecegi seyler de oluyor mesela carsamba gunleri cheese pizza cikiyor ama tiksiniyomus, yemem ben ordan bisey alip diyor:)

    ReplyDelete