Tuesday, March 16, 2010

Day 407

Ooof off.. Bugun nasi bi gun yaa, tobe Yarabbim..
Gece Beyza'nin atesi cikti, bir turlu dusuremedik 39.5 larda dolandi durdu 2 ayri ates dusurucuyu 3 saat araliklarla vermemize ragmen, dus aldirdik, vucuduna soguk kompresler uyguladik , nafile, sonra sabaha dogru kendiliginden indi biraz..
Sabah kalktim, dedim MT bugun ne kadar uslu kendi kendine oynuyor yatagimin dibinde diyerekten ama nedenini anlamam uzun surmedi, ablasinin yogun, meyveli, yapis yapis surubunu haliya doken MT'nin zevkten sesi cikmiyormus meger..
Doktoru aradim sabahin 8inde ofisi acilir acilmaz siftahi bizimle yapsin diye, 9.40 a randevu verdi, gittik, baba kisisiyle kucuk oglani da evde biraktik, sevgili baba kisisine sakin yataga gitmemesini tembihledik MT ayakta oldugu icin, salonda uykuya dalsa bile cok derin uyuyamayacagi icin bir problem teskil etmez diye dusunduk. Doktordan antibiyotik recetemizle donduk, kapiyi vurduk vurduk acan olmadi, bizim sapitik kapiyi iceriden kilitleyince disaridan anahtarin olsa da acamiyosun, ne kadar sapitik oldugunu da bugun daha iyi anladik. Kapiyi vurduk, tekmeledik, kis uykusuna yatmis koca kisisini kaldiramadik, MT kapinin obur tarafindan aglayip durdu bu arada zaten uykusuz olan anne kisisinin tepesinden sinirden dumanlar tuttu. Koca kisisini uyandiramadik ama komsular kapi vurmamiza meraklanip kapilarini acip sordular bi problem mi var diye , iyice sinir olduk biraz da utanmanin etkisiyle:) Neyse en sonunda 6-7 dklik bir tekmelemeden sonra saskin bakisli koca kisisi tarafindan kapi acildi, anne kisisi de cok guzel cumleler sarfetti sevgili koca kisisine.
Herkes sakinledi bir sure sonra, koca kisisi okula giderken yanina bir kutu kola almak istedi ancak elinden dusurunce patlayan kutu kola mutfagin butun dolaplarina, tavanina, halisina ve de koca kisisinin butun ustune puskurerek bize kolanin asidinin ne kadar kuvvetli ve de zararli oldugunu bir kere daha hatirlatti aci bir sekilde...
Yine sakinleyen anne kisisi, baba kisisiyle beraber mutfagi temizledikten sonra onu ise yolladi ve isinin basina oturdu, bu arada talan olmus evine de hic bakmamaya calisti su isim bitsin kalkip toplayayim diyerekten.. Sonra farketti ki her zaman kilitli tutulan banyodan MT'nin sesi geliyor.. Mt'yi karanlik banyoda kiyafetleriyle kuvetin icinde oturup, banyo boyalariyla oynarken buldu.. Ama sabahtan beri artik tepkisizlestigi icin hic sesi cikmadi anne kisisinin, usulca aldi oglunu, islanmis ve boyanmis kiyafetlerini cikarip ustunu degistirdi oglunun ve bugun ne zaman bitecek diye dusunerek tekrar bilgisayarinin basina oturdu...

15 comments:

  1. bu MT varya bu MT!!!
    Valla zor senin işin..sabır ne diyeyim..
    ama bir şey dicem ya gözümün önünde canlandı munzurun hali! hani yaramazlık edince annesi kızsada hala şımartan anneanne babanne gibi oldum.. yerim ben onu ya!!
    deli oğlan!
    ha bu arada o kazağa tövbeliyim...ilmek ilmek işlenmiştir o arma :S MT ye de olmaz..amaa söz vermekten korksamda maymun iştahımdan bir bere örmek isterim MT ya bir tene :)
    hakkaten bu yaz yine gelir misiniz tr ye ?

    ReplyDelete
  2. ayipsin, biz her yaz gelmeden edemeyiz:) ama ben saka diyorum kazak-sapka konusunda, hem supermen sapkasi olsa ben ona kesinmavi tay-kirmizi don alir elaleme rezil ederim, yazik cocuga :)

    ReplyDelete
  3. :D yok bere konseptı bana kalsın ama çok içimden geliyodu zaten bu MT ya bir şey örmek ama k.çma güvenemedim demeye.. çoğu işler yarım diye..ama bere iştahım geçmeden bitebilecek bir şey :) o zaman gelecek kışa inş :D yazın da denk gelse keşke ank vs de görüşsek..

    ReplyDelete
  4. benimde o aklima geldi, ankara da ya da istanbulda goruselim insallah. biri de benim fotomu ceksin hep kamera arkasinda kalmaktan anam agladi :)) hatta varsa baska ayarlayalim, goruselim toparlanip istanbulda ya da ankarada.

    ReplyDelete
  5. ayy ıns ankara bana daha olası sanırım :) hangı aylarda buralarda olma ıhtımalınız var..heyecanlandım bak :D

    ReplyDelete
  6. mayis ortasi gibi gelicez, agistosa kadar oradayiz insallah. haziran sonu , temmuz basi ankaradayim ben, ayarlayalim, goruselim ins.

    ReplyDelete
  7. gobegimi hoplata hoplata guldum, komsum olmadigin icin bi sorun cikmaz insallah.

    ReplyDelete
  8. oo maşallah 3 ay..:) iyi doyuyosunuz tr ye ha!
    inş hafta sonu dahı olsa özel bir engel çıkmadıkca kesın gelırım inşallah sırf gorusmek ıcın!!

    ReplyDelete
  9. Bizim ufaklık henüz hap kadar bişey ama :) bazen beni öyle yoruyor ki yattığım yeri bilmiyorum valla..şimdi seni düşündümde Allah yardımcın olsun canım..

    ReplyDelete
  10. ya zaman ne kadar cabuk geciyor, flickr da kizini gorunce vay bee dedim, daha minnacik karni vardi fotolarda, dogmus bile bebecik diye.. Rabbim hayirli uzun omurler versin, annesine babasina, vatanina hayirli, imanli ihlasli, edepli bir kul olsun insallah.

    ReplyDelete
  11. ayyyyyyyyy ben okurken gerildim heee, Allah sana sabır vermiş : )
    benim de benzer bi tecrübem var ama ben kapıyı yarım saat sonunda bile açtıramamıştım ve geldiğim yere geri dönmüştüm :)))) sen şükret senin koca kişin açmış kapıyı.
    not: MT nin hastasıyım ;)

    ReplyDelete
  12. blogunuzu ara ara takip ediyorum, hayraninizim. Bence kocanizin bu olayda pek bi sucu yok gibi geldi bana. Belli ki kocaniz sabah 6 ya kadar uyuyamadigi icin biraz derince ici gecmis. Anlattiginizdan da anlasildigi uzere yaramaz oglunuz gizlice kocaniz uyurken telefonunu sessize almis, kocaniz da telefonu duyamamis. Anladigim kadariyla ayni anda oglunuz telefondan mp3 de caldirmaya basladigi icin o ses icinde uyumaya alismis olan kocaniz da kapinin sesini duyamamis. Bence gayet normal, ben de olsam aynisini yapardim.

    ReplyDelete
  13. estırım bu senin koca kişisin olmasın sakın.:)

    ReplyDelete
  14. tahmin etmek hiç de zor değil esracım :)))

    ReplyDelete