Kirmizi biberler, yikanir temizlenir ve yemeklik ufak ufak dogranir;

Soganlar da ayni sekilde ;

Domatesler de;

Bunlarin hepsi buyuk bir tencereye konulur ve kendi sularinda kisik ateste pisirilir , yag koyulmaz;

Eger varsa taze nane ayiklanip yikanir;

Ve bu tencereye eklenir, tencerenin alti kapatilip, ustunede kapagini kapatip dinlenmeye birakilir;

Bir gece onceden islatilan nohutlar haslanir;

Tenceredeki karisim ilidiktan sonra genis bir legene aktarilir, suzulen nohutlarda icine atilir;
Irmik, kisnis katilir bu karisima,

Yogurt eklenir;

Bunlari bir kasikla karistirdiktan sonra, un katilir,

Yogurabildiginiz kadar kati oluncaya kadar un katilir ve tarhanamiz hazir...

Bundan sonraki asama ise beklemek. Bu tarhanayi plastikte beklemesi hos olmayacagi icin, celik tencerelere aktardik biz 2/3 u dolu olacak sekilde. Ilk bir hafta gunde 2-3 kere acip karistirilacak cunku mayalandigi icin cok kabariyor ve bu kabarikligi indirmek gerekiyor. Ilk bir haftadan sonra bir kac gunde bir kabardikca karistirmak yeterli oluyor. 15-20 gun bekledikten sonra 3. asama olarak ince tabakalar halinde serip kurutmak kaliyorki o asamayi henuz bilmiyorum. Onu yaparken ogrenicem :))

Ohhhh misler gibi yersiniz afiyetle ins...
ReplyDelete