Thursday, April 30, 2009

Day 78

Bugun bilerek ve isteyerek evden cikmadim hic, uzun zamandir bekleyen, ve gittikce biriken camasirlarin hepsini yikadim, kuruttum, katladim. Bir daha tovbe, bu is bekledikce insanin gozunde buyuyor. Simdi sira kolileri cikarip tasinma islemine baslamaya geldi, hofff.. 25inde evi bosalticaz ama 26sina bilet alacak olunca 23u gibi tasinalim istiyorum ben, birazcik dinlenme firsatimiz olur hic olmazsa. Yani 20 gunumuz var bu evi toparlayip paketlemek icin, atilanlar atilacak, satilanlar satilacak, oyle cok is var, oyle gozumde buyuyorki hersey...
MT emeklemeye basladi, tam sirasi diycem simdi olmayacak:), uzun zamandir bekliyorduk cunku. Tasinirken zorlayacak bizi baya, tabi birde 12 saatlik ucak yolculugu var onun sonrasinda. Salincaga uyusun diye koyuyorum orda bile durmak istemiyor velet, sonra yorgunluguna yenik dusuk absurd pozisyonlarda uykuya daliyor, buyrun bakiniz sekil 1a.


-sekil 1a-

Wednesday, April 29, 2009

Tuesday, April 28, 2009

Day 76

Rizik Allah'tan ona ne suphe..
Ama rizki paylasan,



ve yediren araci bu kadar guzel bir ablacik olunca,



herseyin tadi daha bir guzel oluyor..:)

Monday, April 27, 2009

Day 75

Eger uslu bir kiz olup doktora olay cikarmadan gidilirse ve bir bacaga iki,



diger bacaga iki tane asi ses cikarmadan yenilirse,



ne zamandir istedigi oyuncak mikrofon alinir ve butun gun sarki soyleyerek annesinin kafasini sisirmeye hak kazanilir.



ps: MT 1 kgya yakin kilo vermis hastaligi suresince, eger 1 ay icinde almazsa ek birseyler verecekmis dr kilo aldirmak icin..:(

Sunday, April 26, 2009

Day 74

Gormemisin bir oglu olmus,
oglunun da 9.5 ay sonra bir disi gorunmus,
tutmus onun fotosunu cekmis,
sonra gitmis bir de bloguna koymus...



Saturday, April 25, 2009

Day 73

Dunku guzel hava hic olmamis gibi karanlik, yagmurlu ve soguk olarak devam etti bugun hayat burada. Aksam yemegine arkadaslara davetliydik Madison'a. Donusumuz gece yarisini buldu.. Bu arada MT'nin di$i gorundu en sonunda, yay!!



Friday, April 24, 2009

Day 72

Bugun Milwaukee'de New Orleans'i aratmayacak kadar guzel bir hava vardi, tam 28°C ! Eee bizde tadini cikarttik normal olarak, sabah ciktik, aksam girdik eve:)

IMG_8848

IMG_8881

Thursday, April 23, 2009

Day 71

Off tatil bitti:( Dolu dolu, guzel gunler gecirdik Baton Rouge ve New Orleans'ta. Hem Meryem ve Bilal abiler, hem de Yasemin ve Tufan abiler sagolsunlar cok iyi ilgilendiler, gezdirdiler bizi. Mis gibi gunesli havayi birakip soguk karanlik Milwaukee'ye donmek baya zor geldi acikcasi, ama 5-6 gunde olsa bir tatil yapmak cok iyi geldi bize..

Bugun'de her tatilden donen ev hanimi gibi, camasir yikamakla, bavul bosaltmakla, yemek yapip etrafi toparlamakla gecti gunum. Tabi bir de fotograflarin bilgisayara aktarilmasi, flickr'a upload edilmesi var. Bir daha bu kadar fotografi biriktirmiycem, hergun aksam bilgisayara geciricem.. Aha buraya yaziyorum demedi demeyin:)

IMG_8765

Day 70 - 22 Nisan 2009

Sayili gun geldi gecti, Beyza'yi havuzlu "evinden" cok zor ayirdik:) Hala da soyluyor, ben o evi begenmistim, yukarda havuzu da vardi, biz o evde oturalim artik diye:))
MT iyilesti baya cok sukur, hava iyi geldi. Donuste giderkenki gibi huysuzluk yapmadi cok fazla. Ucaklara camdan bakmayi cok sevdi.

baba ogul

Hoscakal New Orleans..

kusbakisi new orleans

Day 69 - 21 Nisan 2009

Bugun sabahtan cikip, French Quarter,

french quarter

Riverwalk,

IMG_8476

ve Jackson Square'de dolastik.

jackson square

Sonra Meryem'ler geldi bu sefer bizim yanimiza ve nostalji turu yaptik. Beyza'ya hamileyken yuruyus yaptigimiz sahile,

IMG_8630

Beyza'nin dogdugu hastaneye

beyza'nin dogdugu hastane
ve Talha'nin eski okuluna gidip baktik. Pizza yemeye gittik, habire neden pizza yiyosunuz diye birileri dusunecek olursa: Turklerin dukkani, helal yapiyorlar diye bir cevabim var. Haa tabi bir de ya para almiyorlar, ya da az aliyorlar, ne demisler, bedava sirke...:)))))) Saka bir yana, Turkler cok misafirperver, vefakar oluyorlar ama bu para almama olayi yuzunden insan gitmeye cekiniyor yaw. Halbuki o parasini alsa ben de rahat edecem onlarda..:)



Day 68 - 20 Nisan 2009

Talha sunumu icin konferansa gitti erkenden, biz de Yaseminle bulustuk, biseyler yedik, etrafi dolastik. Hava hala coook super, bu ne kardesim bu kadar sicaga alisik degiliz biz:)

IMG_8451

Aksam uzeri de, Cathie ile vakitlerimizi uyusturup gorusebildik sonunda. Katrina sebebiyle aniden gidince , gorusememis vedalasamamistik hic. Tripod gorevini bu seferde yuksek bir masa gordu bu arada:) Ben oradan gecen birine gel bi fotomuzu cek diyemiyom nedense, tanimadigim birinin karsisina gecip ablak ablak gulmek bana zor ve de komik geliyor..:)

IMG_8459

Day 67 - 19 Nisan 2009

Sabah bahcede guzel bir kahvalti yaptik.

IMG_8188

Oyle belese kahvalti mi olur dedi Tufan amcasi, kizima bahce sulatti:)


IMG_8333

Sonra Yasemin Tuana'ya cok cici bir kiyafet giydirdi, onun fotograflarini cektik. Annesi koymus bloguna resimleri, ama Tuana resimlerdekinden bile cok daha tatli bir cocuk masallah.

Cocuklari babalara birakip alisverise gittik hanim hanima, ben Beyza'ya mayo, Talha'ya sort aldim cunku super organize(!) ben unutmusum onlari getirmeyi. Otelin catisinda havuz var kacirilmaz diyerekten aldik mecburen bir daha:)

Tufan abi Beyza'nin bahce sulamasindan cok memnun kalmis olmali ki ,bize meshur adana kebabini hazirladi, cok lezzetliydi, yolu New Orleans'a dusen mutlaka ugrasin:))

IMG_8324

Yemek, cay ve nargile'den sonra otele gectik.
MT donuste car seatte uyuyunca, onu aynen o sekilde alarak havuza ciktik, baba-kiz iyi bir keyif yaptilar.

IMG_8393


Bu arada havanin verdigi rehavetten mi, yoksa adana kebabin hatrina mi bilinmez, Talha ekti hic gitmedi bugun konferansa:)



Day 66 - 18 Nisan 2009

Gelmemizin amaci olan konferansa gitti bugun Talha. O konferanstayken sagolsun yine Yasemin geldi aldi bizi. Ilk once parka gittik, tripodumuzu getirmemis olsamda MT'nin strollerinden guzel tripod mu olur dedik ayarladik kendi kendimize fotomuzu cektik, bu arada bilmeden de olsa baya uyumlu giyinmisiz diye de kendi kendimize yorumlar yaptik,

IMG_8174

atli karincaya bindik (onlar bindi ben cektim daha dogrusu)
carousel

sonra gidip pizza yedik, pizza yerken Yasemin 1000 kere evine davet etti gece kalmaya, ben 1000 kere gelmeyeyim dedim, ama kardesim bu kadar da inat olmazki, en sonunda Yasemin galip geldi geceyi gecirmek uzere onlara gittik:)

Friday, April 17, 2009

Day 65 - 17 Nisan 2009

New Orleans'a indikten sonra direk Baton Rouge'ye gectik, geceyi orda gecirdik ve sabahta Meryemler bizi dolastirdi sehirde. Dilara ve Beyza baya iyi anlastilar cok guzel oldu:) Bizim tepemizde boza pisirmek yerine kendi kendilerine eglenip oynadilar:)

IMG_7773

Soylemis miydim hava cok superdi diye..:)

IMG_7699
Sonra oradan cikip batakligin ustunden ve meshur garip ve de korkutucu agaclarin yanindan gecerekten New Orleans'a ulastik.

creepy trees
Sagolsun hamarat Yasemin bizi yemege cagirdi, bir suru seyler hazirlamis, yedik bir guzel. Yemek, cay ve sohbet faslindan sonra otele gectik. Oteli internetten 6 ay once ayarlamistik, giderken korkmuyorda degildik hani baskalarina verdilerse odamizi falan diye ama cok sukur hicbir sorun cikmadi. Otelde cok guzelmis ama internet parali baya da bir pahali, biz de zaten bu kadar para odedik bari internetimizi bedava verselerdi diye protesto ettik almadik, bir umut belki belese verirler dedik ama kimse sallamadi:)))

Day 64

New Orleans'a geldik ve Yasemin'lerden arabalarini alip Baton Rouge'ye gectik..

IMG_7637

Wednesday, April 15, 2009

Day 63

Yarin ogleden sonra yola cikiyoruz insallah New Orleans'a dogru. Katrina'dan sonra apar topar tasinmis bir veda bile edememistim kizimin dogdugu sehre, nasip bu zamanaymis..
Yarin en sonunda Yasemin ve Tuana ile de tanisacagiz bunca seneden sonra:) Sagolsunlar bize arabalarini verecekler, ilk aksam Baton Rouge'ye gidip arkadaslarda kalacagiz sonra ertesi gun New Orleans'a geri donecegiz.

off we go to New Orleans..:)

Iki cocuklu olarak ilk defa ucak yolculugu yapacagiz, bir anlamda Turkiye yolculugunun ufak bir provasi da diyebiliriz. kafam acayip dolu, yaziyorum birsey unutmayayim diye, ozellikle onemli olan, oraya gittigimizde herhangi bir yerden alamayacagimiz seyleri... Sadece Beyza olsa kolay ama isin icine bir de hala hasta ve mizmiz olan MT girince isler karisiyor, umarim bir sorun cikmadan rahatca gider geliriz. Insallah sicak hava iyi gelirde MT iyilesir, yoksa burnumuzdan da gelebilir kac aydir bekledigimiz bu tatil:)

Dedim ya kafam acayip dolu, dun aksam Talha'nin telefonuna sacma sapan bir mesaj birakmisim, geldi bir saat dalga gecti benimle Talha dinleyince bende kendisine hak verdim, bende kendimle dalga gectim. Hic degistirmeden aynen yaziyorum, bu arada bu mesaji kagida dokmek baya bir zamanimi aldi, kendime gulmekten yazamadim bir turlu:))

"alo Talha hic unumuz kalmadi, ekmek yapiyodum amma velakin oda suyu biraz fazla geldi sulu zirtlak kaldi, kepekli undan koyiyim dedim kepekli unumuz bocuklenmis. o yuzden aksam gelirken mutlaka ama mutlaka ekmek almak zorundasin hatta buyuk ihtimalle ekmekte almak zorundasin, haydi gorusuruz. "

bir gariplik var dimi son kisimda:) akl-i selim birisi soyle derdi:
"aksam gelirken mutlaka ama mutlaka un almak zorundasin hatta buyuk ihtimalle ekmekte almak zorundasin, haydi gorusuruz."

Tuesday, April 14, 2009

Day 62

Beyza evden cikan bir kisinin arkasindan kapiya kosar ve apartmanda asagidaki sesler yukselir:
Tikkatli oooool.
Arabani guzelce kullaaaaan.
Ben seni cok seviyoooom.
Arabani yavasca kullaaaan.
Arabani sakin bi yere vurmaaaa.
Guzelce gidip geeeel. :)

Bu arada kac gundur MTnin pasaport isini halledemedik, dun gittim postaneye ama o fotografin arkasi cok karanlikmis diye begenmediler, bu sabah bir daha denedim. Iste bazilari:

pasaport fotosu denemeleri

Bu da pasaporta koyulmaya hazir hali:

IMG_7623

Uyari: Asagidaki hikaye okuduklarini aninda gozunde canlandiranlara ve midesi zayif olanlara gore degildir.

Argo bir tabir vardir, agzima .ictin diye, mecazi anlamda kullanilir normalde. Bugun oglum agzima .icti ancak mecazi anlamda kullanmiyorum ben bunu:) Sagolsun bu antibiyotikler birazcik ishal yapiyormus cocuklari, bizimkide ishal olunca cok gazlanir ve kakasini yapamaz gaz sancisindan.. ben de bir guzel altini actim hem atesini olceyim hemde termometre girip cikinca yapiyor kakasini guzelce diye. Ishalin civikligi, icinde biriken gazin da etkisiyle bomba etkisi yapti maalesef. t-shirtim yuzum, goz kapaklarim kahverengi benekler (kakalar)icindeydi. E bunuda yaptin bana ya oglum...